tigris.jpg

Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, στο πρώτο άκουσμα της _ όχι δημοσίως εκπεφρασμένης ως σήμερα _ επιθυμίας του Δημήτρη Μελισσανίδη να αναμιχθεί εκ νέου στα διοικητικά της ΑΕΚ, χαμογέλασα! Στις δικές μου αναμνήσεις της σύγχρονης ποδοσφαιρικής 20ετίας, ο «Τίγρης» απεικονίζεται ως ο τελευταίος κυρίαρχος διοικητικός ηγέτης που θήτευσε στην ομάδα. Ο τελευταίος πρωταθλητής πρόεδρος σε μια εποχή που η ΑΕΚ έπαιζε ποδόσφαιρο που δεν ξαναείδαμε από το 1994 κι εντεύθεν. Ούτε καν κάτι που να μοιάζει σε εκείνο…

Η διάθεσή του να επιστρέψει με σκοπό να καταστήσει την Ένωση οικονομικά πανίσχυρη είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα υπόθεση, μια ιστορία που βάζει σε πειρασμό τη νυν διοίκηση και ασφαλώς ιντριγκάρει τους οπαδούς της ομάδας… Διότι θυμούνται τον «Τίγρη» με τις καλύτερες των αναμνήσεων για την εποχή που ήταν πρόεδρος αλλά και με απογοήτευση επειδή παρέδωσε την ομάδα στα χέρια του Μιχάλη Τροχανά και ακολούθως εκείνος στην ENIC, οποία στην πορεία αποδείχθηκε εκατόμβη για τα κιτρινόμαυρα όνειρα. Βέβαια ποιος περίμενε τότε ότι ο οικονομικός κολοσσός από την Αγγλία θα έκανε τόσο κακό χειρισμό της κατάστασης;

Όχι επειδή θέλω να ενστερνιστώ την «politically correct» προσέγγιση του θέματος, αλλά ακριβώς επειδή δεν βλέπω στον ορίζοντα άλλη λύση, καλό θα είναι και οι δύο πλευρές να μετέχουν στις συζητήσεις _ εφόσον προκύψουν τέτοιες _ για τη διαφοροποίηση του μετοχικού status της ομάδας με διάθεση να γίνεις διάλογος και όχι να προβάλουν το εγώ τους. Είναι δύσκολο βέβαια να ζητάς κάτι τέτοιο από επιχειρηματίες… Ακόμα πιο δύσκολο το να πειστεί ο Μελισσανίδης ότι θα εισχωρήσει στο πολυμετοχικό σχήμα δίχως να έχει το κουμάντο, ή να δεχθεί η ομάδα Νικολαΐδη να αποχωρήσει από το προσκήνιο παραμένοντας στα διοικητικά δρώμενα έχοντας πλέον παθητικές αρμοδιότητες.

Προσωπικά δεν πείθομαι ότι η νυν διοίκηση _ ανεξάρτητα από τις καθαρές και διαφανείς προθέσεις της _ έχει τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί σε οικονομικό επίπεδο τη νέα κατάσταση που διαγράφεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα κεφάλαια που θα επενδυθούν από στον Παναθηναϊκό αλλά και η μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια του Ολυμπιακού δεν μπορούν να ισοσκελιστούν από την κιτρινόμαυρη παρέα που κρατά τα ηνία της ομάδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ασφαλώς οι ομάδες δεν χτίζονται μόνο με χρήματα, όμως όσο η οικονομική ψαλίδα μεγαλώνει, τόσο πιο δύσκολο είναι να δημιουργήσεις μια ομάδα βασιζόμενος στο καλό «scouting» και στην ανίχνευση ποδοσφαιρικών λαχείων!

Ως σήμερα η κιτρινόμαυρη διοίκηση εμφανίζεται _ κυρίως μέσω εικασιών από δημοσιεύματα του Τύπου και όχι με επίσημες τοποθετήσεις _ αποφασισμένη να προχωρήσει σε οικονομική υπέρβαση για να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη κατάσταση που δημιουργήθηκε στον Παναθηναϊκό και την σαφώς πιο ευέλικτη οικονομικά διοίκηση μιας ομάδας (Ολυμπιακός) που μετέχει επί 11 συναπτά έτη στο Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας σε αυτό το διάστημα εισπράξει (συνολικά) περίπου 90 εκατ. ευρώ!

Τα γεγονότα δυστυχώς παρουσιάζουν μια διαφορετική κατάσταση και το γεγονός ότι η ΑΕΚ εξασφάλισε την παραμονή του Ριβάλντο δεν αποτελεί απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη διάθεση της διοίκησης να επενδύσει σημαντικά ποσά για μεταγραφές. Διότι χρησιμοποιώντας κανείς την μέθοδο της απλής λογικής συμπεραίνει ότι αφενός η παρουσία του Ρίμπο ήταν αναγκαία και απαραίτητη συνθήκη ώστε να εξασφαλιστεί κινητικότητα στις πωλήσεις των καρτών διαρκείας κι αφετέρου η ΑΕΚ θα έπρεπε να δαπανήσει τουλάχιστον 3-4 εκατ. ευρώ για να βρει στην αγορά έναν σταρ του βεληνεκούς του Ρίμπο. Χώρια που θα ήταν δύσκολο να τον πείσει να έλθει στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα υπάρχει διάθεση να παραχωρηθεί αντί 1,5 εκατ. ευρώ ο (μέχρι πρότινος) βασικός ποδοσφαιριστής της εθνικής Ουγγαρίας Ντάνιελ Τόζερ (ηλικίας 23 ετών) για να δημιουργηθεί χώρος για τον 22χρονο Αντώνη Ρίκκα που είναι και δεν είναι βασικός στην ελληνική εθνική ελπίδων! Δεν ξέρω, μπορεί ο πιτσιρικάς από τη Μασσαλία να αποδειχτεί 100 φορές καλύτερος από τον Τόζερ, όμως στην παρούσα χρονική περίοδο η χρηματιστηριακή και ποδοσφαιρική αξία των δύο δεν είναι συγκρίσιμη.

Παράλληλα η ΑΕΚ είναι ανοιχτή στην παραχώρηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, αν δεν προσπαθεί κιόλας (όπως λέγεται δεξιά και αριστερά από μάνατζερ) να «σπρώξει» τον ποδοσφαιριστή στην αγορά. Μια ομάδα που αισθάνεται οικονομικά δυνατή και έχει κεφάλαια προς διάθεση δεν βάζει ποτέ πωλητήριο στο μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της κι ενώ δεν έχει κλείσει καν τα 20 χρόνια του! Το διατηρεί στο δυναμικό της για επιπλέον 1-2 χρόνια και χτίζει γύρω του ένα ισχυρό και ανταγωνιστικό σύνολο. Αντιθέτως η ΑΕΚ μοιάζει να προσπαθεί να πουλήσει τον Παπασταθόπουλο για να ενισχύσει τα μεταγραφικά σχέδιά της.

Εν κατακλείδι πιθανή επιστροφή του «Τίγρη» στα διοικητικά δρώμενα μοιάζει με δώρο, εφόσον φυσικά βρεθούν οι κώδικες επικοινωνίας και προσδιοριστούν οι ασφαλιστικές δικλείδες μιας υγιούς συνεργασίας. Το που θα συμβεί αυτό είναι δικό τους θέμα. Οφείλουν όμως αμφότεροι να κάνουν υποχωρήσεις και να βρουν τη φόρμουλα. Εφόσον είναι και οι δύο με την ΑΕΚ πρέπει να τα βρούνε…

52 απαντήσεις στο “Εφόσον είστε ΑΕΚ, βρείτε τα…”
 1. Giannis έγραψε

  Exairetiko kai pragmatika aektzidiko arthro file! Makari na skeftontan etsi kai oi Demis kai Tigris. Omos vlepo oi egoismoi na epikratoun kai sto telos na menoume os exoume. Me mia axioprepi kai axiologi dioikisi alla me mikri oikonomiki epifaneia.

 2. Gus έγραψε

  Βαγγέλη στο χωριό μου λένε όπου ακούς πολλά κεράσια, καλύτερα ψάξε να βρεις φράουλες. Εγώ δεν πιστεύω ότι ο Μελισσανίδης θα βγει μπροστά, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω για ποιους λόγους έχει βγει τόσο δυνατά το θέμα στη δημοσιότητα σε μια περίοδο που η ομάδα προχωρά στον σχεδιασμό της νέας χρονιάς, όμως είμαι πολύ απαισιόδοξος για την πραγματική ύπαρξη ενδιαφέροντος. Ασφαλώς θα ήθελα κι εγώ όπως επισημαίνεις μιας ισχυρότερη οικονομικά ομάδα και διαπιστώνω επίσης ότι η ΑΕΚ προσπαθεί να πουλήσει παίκτες για να κάνει μεταγραφές. Και αυτό είναι πραγματικά λυπηρό. Ειδικά αν αληθεύει η φημολογία ότι είναι διατεθειμένη να πουλήσει τον Παπασταθόπουλου ακόμα και με 3 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει μεταγραφές, τότε μιλάμε για έγκλημα.

 3. Nikos έγραψε

  Θεωρώ πραγματικά παράξενο στο άκουσμα της είδησης ότι ο Μελισσανίδης σκοπεύει να εμπλακεί στα διοικητικά της ΑΕΚ να μην ενθουσιαστεί ο οποιοσδήποτε οπαδός της ομάδας.Γνωρίζοντας πως είναι ο τελευταίος πρόεδρος που κατέκτησε πρωτάθλημα και πως αυτή τη στιγμή είναι οικονομικά πολύ ισχυρός αλλά και γνώστης του παραγοντισμού πιστεύω ότι είναι η ιδανική συγκυρία για να ασχοληθεί με την ΠΑΕ.Αρκεί βέβαια ο κ.Νικολαίδης και η ομάδα των μετόχων να καταλάβουν ότι ήρθε η ώρα η ΑΕΚ να ανέβει επίπεδο.Και αυτό για να γίνει θα χρειαστούν διαφορετικά πρόσωπα και νοοτροπίες για να επιτευχθεί.Το timing είναι ιδανικό ειδικά απο τη στιγμή που και ο παο φαίνεται να ανεβαίνει επίπεδο με τον οσφπ ήδη εδραιωμένο λόγω της κατάκτησης των συνεχόμενων πρωταθλημάτων όπως και αν κατακτήθηκαν κάποια από αυτά.Πιστεύω ότι ο πολύς ο κόσμος θέλει να μπει η ομάδα σε νέα καλύτερα μονοπάτια έχοντας και τη σιγουριά της παρουσίας του Μελισσανίδη.Ήρθε η ώρα και για τον κόσμο της ΑΕΚ να ανεβάσει τις απαιτήσεις του και να πιέσει δυνατά για τίτλους,γηπεδικές και προπονητικές εγκαταστάσεις συν τη διατήρηση της αυθεντικότητας της ομάδας.Και όλα αυτά μπορούν να πραγματοποηθούν με παράγοντες που έχουν οικονομική άνεση και “know how”.

 4. Ένας αεκτζής έγραψε

  Ίσως είναι καλύτερα να περιμένουμε λίγο πριν αρχίσουμε να βγάζουμε συμπεράσμτα και να προτρέχουμε με το τι θα γίνει. Έχω καλή πληροφόρηση και ξέρω ότι ο Μελισσανίδης θα κάνει γερό μπάσιμο με πολλά χρήματα μπροστά, τόσα πολλά που θα αναγκάσουν την νυν διοίκηση να ενδώσει στην πίεση. Το πενταετές πλάνο του Ντέμη θα κριθεί το επόμενο καλοκαίρι, πολύ πιθανόν και πάλι δίχως πρωτάθλημα, προπονητικό κέντρο και γήπεδο. Και τότε δεν θα μπορεί να μας πει τίποτε πλέον για όλα αυτά που ΔΕΝ έκανε. Δεν είμαι κατά του Νικολαΐδη, αντιθέτως του αναγνωρίζω ότι προσπαθεί πάρα πολύ να παρουσιάσει ένα καλό σύνολο. Όμως φέτος ας μην γελιόμαστε η ομάδα ήταν τραγική και στο τέλος αποδείχτηκε τυχερή και ταμπουρώθηκε πίσω από την πιπίλα της ηθικής πρωταθλήτριας. Και επίσης κι εγώ κύριε Αρναούτογλου δεν πείθομαι όπως κι εσείς για τις μεταγραφικές αξιώσεις της νυν διοίκησης, βλέπω ότι και πάλι θα στήσουν ένα παραμύθι γύρω από τον Ριβάλντο περιμένοντας να πάρουμε διαρκείας. Αλλά το μάθαμε το μάθημά μας και πλέον δεν θα ενδώσουμε αν δεν δούμε έργα και όχι λόγια. Εγώ αυτό που διαπιστώνω είναι ότι δεν υπάρχει σάλιο. Μπορούν να πάρουν τον Μπασινά με ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο και το σκέφονται; Μα είναι δυνατόν; Και προσπαθούν να αγοράσουν τον Κλέιτον σαν να είναι τηλεόραση στον Κωτσόβολο; Με 6383 άτοκες δόσεις; Όποιος θέλει να πάρει παίκτες και να επενδύσει αγοράζει από ομάδες, δεν ψάχνει πάλι για ελεύθερους. Εδώ η Σαν Λορέντσο αξίωσε χρήματα και πάει να χαλάσει η μεταγραφή. Αυτή είναι η οικονομική πραγματικότητα στην ΑΕΚ του 2008.

 5. Stavros έγραψε

  O re kai na ferei kana Dousan mazi tou na dw merikoi pou de goustaroun to Demi to teleytaio kairo kai parakaloun na mpei o tigris stin aek (kapote aytoi mas katigourousan sto gipedo gia tigrakides) pou tha pane na kriftoun… Edw einai o kolasi edw kai o paradeisos…

 6. leo έγραψε

  Όπως και να έχει γα να μπορέσει να μείνει η ΑΕΚ κοντά σε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ που μεγαλώνουν πολύ (οικονομικά) πρέπει να υπάρξει συμμαχία Ντέμη - Τίγρη και όχι μόνο .Όσο καλός manager και αν είναι ο κοντός χρειάζονται λεφτά για προπονητικό κέντρο και γήπεδο .Δεν είναι Αγγλία εδώ για να το φτιάξει το γήπεδο χορηγός ,οτι και να λένε.
  Ο Μελισσανίδης δεν έχει καμία σχέση με το παλιό Μελισσανίδη.Δε μπαίνει (αν μπει ) στην ΑΕΚ για τα λεφτά ,ούτε για να ακουστεί το όνομά του .Το θέμα πάντως υπάρχει ο Τίγρης ενδιαφέρεται πολύ να ξαναμπεί στα ”κοινά” της ομάδας .
  Είμαι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Ντέμη από τη πρώτη στιγμή , θα πρέπει όμως να δούμε αν θα βάλει τον εγωισμο του πάνω από το καλό της ΑΕΚ.
  Όσον αφορά τη πολιτική που ακολουθείται με τις αγορές και πωλήσεις παικτών πιστεύω ότι περισσότερο οφείλετε σε κακοδιαχείρηση του υλικού παρά σε οικονομική δυσκολία. Όλα ξεκινουν από τις συνεχείς αλλαγές σε προπονητές .Ο καθένας θέλει τους δικούς του συν αυτούς που θέλει ο κοντός .Σάντος ,’Ιβιτς , Φερέρ και τώρα Δώνης .
  Ο κόσμος της ΑΕΚ δείχνει ότι είναι έτοιμος να αγκαλιάσει κάθε νέα προσπάθεια αρκεί να είναι για το καλο της ΑΕΚ.

 7. dinos έγραψε

  ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 15 ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ?ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΙ,ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΓΕΤΙΚΟ ΠΟΣΤΟ.

 8. Gerrard έγραψε

  Πολυ σωστα προσεγγιζει τα πραγματα ο Βαγγελης με αυτο το αρθρο,αντι η ΑΕΚ να ειναι ενωμενη δυστυχως ο κοσμος ειναι διχασμενος.Εξαρταται πως τα βλεπει τα πραγματα κανεις,υπαρχουν αυτοι που τα βλεπουν απο την Ντεμικη πλευρα και εκεινοι που τα βλεπουν απο την Μελισσανιδικη πλευρα.Βεβαια το καλυτερο για την ΑΕΚ θα ηταν να τα βρουνε Ντεμης-Μελ και να προχωρησουν μαζι να “αναστησουν”αυτη την ομαδα που 14 χρονια τωρα ψαχνει να βρει τον παλιο καλο της εαυτο.Κακα τα ψεμματα ομως κατι τετοιο ειναι απο πολυ δυσκολο εως αδυνατο να γινει,ηδη γραφτηκε και ακουστηκε οτι η πλευρα του Μελ θα προσπαθησει να προσεγγισει την πλευρα Ντεμη ωστοσο Ντεμης-Μελ δεν υπαρχει περιπτωση να συναντηθουν μεταξυ τους.Οπως καταλαβαινετε λοιπον οταν δεν συναντιουνται καν…ειναι δυσκολα τα πραγματα ωστε να υπαρξει κατι θετικο.

  Πολλοι οπαδοι της ΑΕΚ ειναι επιφυλακτικοι και ειναι απολυτα λογικο αυτο γιατι μετα απο ολα αυτα που περασε η ομαδα με τα χρεη ,με τις κακες διοικησεις,με το γεγονος οτι η ΑΕΚ τωρα εχει ισσοροπησει οικονομικα της μολις προσφατα,δεν μπορει να εμπιστευτει κανεναν πλην του Ντεμη.Πιστευω οτι ο Μελλισανιδης εχει αλλαξει προς το καλυτερο,δεν ειναι αυτος που ηταν καποτε πριν 14-15 χρονια,οπως επισης νομιζω οτι δεν ειναι πλεον τοσο αφελης ωστε να επαναλαβει λαθη του παρελθοντος,ωστοσο υπαρχουν επιφυλαξεις και εαν τελικα γινει αυτη η προταση πρεπει να ξεκαθαριστουν καποια πραγματα.

  Το βλεπω πολυ δυσκολο να γινεται κατι,δεν θα αφησει ο Ντεμης πιστευω,ενα σημαντικο εμποδιο στην ολη ιστορια ειναι το γηπεδικο οπου ο μεν Νικολαιδης το θελει στον ΟΔΔΥ,ο μεν Μελισσανιδης το θελει στην Ν.Φ..Περιμενω απο τους νυν διοικουντες να δωσουν την δικη τους απαντηση οσο αναφορα στο οτι δυναμωνει ο ΠΑΟ κ θα δυναμωσει κ ο ΟΣΦΠ και αλλο με τους αδελφους αγγελοπουλους.

 9. Ανδρέας Βάρσος έγραψε

  Πολύ σωστό και αξιοκρατικά γραμμένο άρθρο. Θα ήθελα να προσθέσω επίσης ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι ο Ντέμης μας τράβηξε από τον βούρκο όταν ο Μελισσανίδης ανέκρουε πρύμναν! Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τιμωρείται για εκείνο το σφάλμα του. Πρέπει να τα βρουν και να συνεχίσουν ενωμένοι και δυνατοί για το καλό της ΑΕΚ.

 10. Διονύσης - Κατερίνη έγραψε

  Καλησπέρα κύριε Αρναούτογλου, καλησπέρα και στο SPORT24 που είναι πραγματικά ένα παράδειγμα για την αθλητική ενημέρωση, μια εξαιρετικά σπουδαία δουλειά ισάξια (αν όχι καλύτερη) με τις πραγματικά καλές αθλητικές εφημερίδες όπως το Sportday, η Εξέδρα και το Goal.

  Είμαι ΑΕΚτζής και μένω στην Κατερίνη. Πολύ προβληματισμένος και φέτος από όσα διαπιστώνω. Η ΑΕΚ προσπαθεί πάλι να βρει ελεύθερους ποδοσφαιριστές και παρόλο που οι Μαϊστόροβιτς και Σάχα έχουν εξαιρετικές συστάσεις, δεν πρέπει να παραλβέπουμε τη διάθεση να πουληθεί ο Παπασταθόπουλος και να δοθεί ο Τόζερ που κατά τη γνώμη είναι παικταράδες και οι δύο και θα έπρεπε να είναι βασικοί στην ομάδα. Θα το μετανιώσει πικρά η ΑΕΚ που δίνει τον Τόζερ, είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που απλώς δεν τον διαχειρίστηκαν σωστά. Και από ότι βλέπω με λύπη, ούτε ο Δώνης τον υπολογίζει. Εκτός κι αν του τη φόρεσαν την πώληση του Ούγγρου ήθελε δεν ήθελε.

  Εν πολλοίς το πνεύμα του άρθρου με βρίσκει σύμφωνο. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από έναν ισχυρό οικονομικό παράγοντα και δεν πρέπει να μένουμε μόνο στον Μελισσανίδη. Ο Σάλλας, ο Λαυρεντιάδης, ο Γεωργιόπουλος και ο Ρέστης είναι απείρως πιο δυνατοί οικονομικά από την παρέα που έχει δίπλα του ο Νικολαΐδης. Χωρίς να θέλω να μειώσω την προσπάθειά τους, τόσο μπορούν, τόσο προσφέρουν οι άνθρωποι. Δεν θέλουν να δώσουν χρήματα.

  Είναι πολύ λυπηρό να διαπιστώνει κανείς την πριοσοπάθεια να πουληθούν ο Τόζερ και ο Παπασταθόπουλος, δύο νεαρά παιδιά με τεράστια προοπτικά να γίνουν οθι μελλοντικοί ηγέτες της ομάδας. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό της διοίκησης διαφορετικά από το να το ερμηνεύσω ως κίνηση απελπισίας να βρεθεί ρευστό για να γίνουν μεταγραφές. Διότι κατάλαβαν ότι με δόσεις δεν μπορούν να πάρουν παίκτες παρά μόνο ψυγεία ή LCD τηλεοράσεις. Για αυτό και ευελπιστώ ο Μελισσανίδης να επανέλθει με μια ακαταμάχητη πρόταση η οποία θα καθιστά υπόλογη τη νυν διοίκηση σε επρίπτωση που δεν πουλήσει τις μετοχές. Αν αρνηθούν με τεράστια οικονομικά πρόταση, τότε θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν υπερβάσεις που είναι ολοφάνερο ότι αποφεύγουν όλα αυτα τα χρόνια. Για να δούμε, θα έχει ενδιαφέρον αυτή η ιστορία!

  Ευχαριστώ πολύ για το βήμα

 11. ZIDAN21 έγραψε

  prepi kai ienai apolita themito enas paragontas tis oikonomikhs dinatothtas toy tigrh na pmei kai pali sthn omada .Prepi oloi na to ipostiriksoyme me oli thn kardia kai thn psixi mas thn isodo toy piso stin omada.O tigrhs exei apisteuta lefta kai mazi me tous allous oik. paragontew pou ton peristixizoun tha kannoun mia omada oik. eurosti kai amesa antagonistikh stous allous 2.Mazi kai onemis kai o tigrhs tha kataferoun epitelous na piesoun oste na exoume to GIPEDO MAS pou toso mas lipi.

  NTEMI-TIGRH BRITETA KAI PROXORISTE MAZI ENOMENOI

 12. kostas έγραψε

  agaphtoi filoi wraia ta sxoleia sas kai oi parimies alla h aekara mas prepei na ksefygh apo thn mizerh katastash poy brhsketai kai na proxwrish mprosta . to podosfairo shmera 8elei xrhmata den mporeis na poylas toys pextarades(papasta8opoylo)kai oti allo peroysiako stoixio tis omadas kai na perneis pextes apo ta kala8ia.
  kai as mhn gyrisoyme pisw gia to poios ekane la8os giati 8a mpleksoyme exoyne geinh tosa pola poy den 8a broyme akrh.mhn ksexname oti xasame prota8lhma apo ton ioniko sthn edra mas mia agonisthkh pri teleiosh h sezon. giayto kalo 8a einai na mph o k melhsanhdhs me thn omada poy 8elei na balh xreimata kai an agapoyn thn AEK na proxwrisoyn giati h AEK den einai kthma kanenos einai istoria mas.
  mono me pextarades 8a poylh8oyn ta diarkias aloste den exei parapono h dioikhsh nikolaidh o kosmos exei steiriksh thn omada ola ayta ta xronia.ase poy me ayth thn kinhsh exoyme thn elpida gia ena ghpedo poy xronika 8a el8h poio grhgora kai oxi sta skoypidia alla sthn fysikh mas edra.
  liges alla kales metagrafes exei anagkh h omada kai oxi metagrafes polles gia enthposiasmo apo ta ypoleipa.

 13. Λιάκος έγραψε

  Ο κ. Μελισσανίδης αν αγαπά την ΑΕΚ και θέλει πραγματικά να την βοηθήσει να σταθεί στον ανταγωνισμό που δημιουργείται στην αγορά και να επανορθώσει για το ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος του να παραχωρήσει την ΠΑΕ στον Τροχανά και να τη βυθίσει στις περιπέτειες, καλά θα κάνει να ανοίξει τίμια και αντρίκεια τα χαρτιά του, ειδικά τώρα που το θέμα χωρίς δική του, όπως ισχυρίζεται, υπαιτιότητα έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας.
  Όταν θέλεις να σε πάρουν στα σοβαρά, συμπεριφέρεσαι σοβαρά και ντόμπρα. Κάπου διάβασα ότι θέλει πρώτα να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της άλλης πλευράς και μετά να κάνει “κίνηση”. Αν είναι θετικοί επισημοποιώ, αν όχι διαψεύδω και δεν “τσαλακώνω” δις το προφίλ μου. Θυμίζω ότι η πρώτη “τσαλάκα” είχε έρθει όταν η σημερινή ομάδα μετόχων του είχε ζητήσει να συμβάλει για να βγει η ομάδα από το βούρκο και είχε αρνηθεί πανηγυρικά, κάνοντας και την αξέχαστη δήλωση “…για να ασχοληθεί κάποιος σήμερα με την ΑΕΚ θα πρέπει να είναι ή τρελός ή λαμόγιο!”

  Ο κ. Νικολαΐδης χωρίς αμφιβολία αγαπά την ΑΕΚ και έχει δουλέψει μαζί με τους συνεργάτες του όσο λίγοι για να βγάλει την ομάδα-εταιρία από την πορεία της διάλυσης και του εξευτελισμού. Με πολλά λάθη, τα κατάφερε. Και αλάνθαστοι είναι μόνο όσοι δεν πράττουν, όσοι αδρανούν και αποφεύγουν να τολμούν. Είναι όμως πασιφανές ότι η ομάδα των επιχειρηματιών την οποία εκπροσωπεί δεν δύναται να κοντραριστεί στα ίσια το πακτωλό των εκατομμυρίων ευρώ που ρίχνουν στο τραπέζι οι δύο βασικοί ανταγωνιστές. Και αυτό θα αποτελέσει τροχοπέδη στο μέλλον της ομάδας. Δεν είναι δυνατό να περιμένεις να “σκοτώσεις” ότι πιο πολύτιμο διαθέτεις σε υλικό για να μπορέσεις να καλύψεις το τεράστιο οικονομικό κενό που θα σου δημιουργήσει η βέβαιη απώλεια μεγάλου αριθμού καρτών διαρκείας και να κάνεις μεταγραφές.
  Οι ηγέτες ξεχωρίζουν κυρίως για τη δύναμή τους να ενώνουν. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη την απόλυτη ένωση των δυνάμεων της, αν θέλει να παραμείνει στο κόλπο και να διεκδικήσει τα κεκτημένα της. Οι ηγέτες ξεχωρίζουν και για τη διορατικότητά τους. Και αυτό το “συστατικό” είναι ανάγκη να αναδυθεί τώρα από την προσωπικότητα του κ. Νικολαΐδη. Οι ηγέτες προτιμούν να βγουν χαμένοι σε έναν πόλεμο, αλλά τελικά να κερδίσουν τη μάχη και να μείνουν στην ιστορία ως εκείνοι που άλλαξαν τη μοίρα του λαού τους και ανέδειξαν στο μέγιστο τα ιδανικά τα οποία πρεσβεύουν.

  Μέχρι πρότινος ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης, από δικούς του αποκλειστικά χειρισμούς, εθεωρείτο σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως ένας από τους πλέον αποτυχημένους ηγέτες που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό. Θέλετε να επαναλάβουμε σήμερα μία αντίστοιχη δημοσκόπηση;

  Κύριοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ΑΕΚ και “πολυμετοχικότητα”, όλοι όσοι αγαπάμε την ΑΕΚ και τα όσα πρεσβεύει, απαιτούμε σοβαρότητα, ταπεινοφροσύνη και ντομπροσύνη σε όλες σας τις ενέργειες. Όσο και αν έχετε προσπαθήσει μέχρι σήμερα, όσο βάθος και πλούτο και αν διαθέτει η τσέπη σας…

 14. Στάθης έγραψε

  Kalispera se olous. Auti ti fora to arthro tou Vageli mas vriskei olous symfgnous, i esto sxedon symfonous. Oloi theloyme mia megalyteri AEK kai tetoies eykairies APAGOREUETAI na pigainoun xamenes. Apo ti stigmi pou o Melisan apofasisei na dimosiopoiisei tis protheseis toy, o Demis ofeilei na ton kalesei sto grafeio tou kai na milisoyn san orimoi kai ygios skeptomenoi andres. Oxi san dyo aderfia pou tsakonontai stin auli toy spitoy tous gia to poio einai pio poly aektzis. Kai oi dyo latreoun tin AEK kai to anagnorizoyme auto, gia ayto kai epithymo na ta vroun kai na synexisoyn mazi. To pos den einai pote dyskolo otan yparxei eilikrinis thelisi.

 15. dimitris έγραψε

  συγχαρητηρια για το αρθρο σου.εισαι στο μυαλο του καθε υγειως σκεπτομενου αεκτζη.ο εγωισμος και η αλαζονεια εκατερωθεν (νικολαιδη και μελισσανιδη) πρεπει να παραμεριστουν στις συνομιλιες που θα ακολουθησουν.αν νυν διοικηση δεν βλεπει την αεκ κερδοσκοπικα και απλα λειτουργει διαχειριστικα μετοχοποιωντας τις εισφορες στην παε,οφειλει να κανει δεκτη την εισοδο της ομαδας μελισσανιδη.οπως και ο μελισσανιδης να αξιολογησει θετικα το ερισμα του ντεμη,την οποια διαθεση των νυν διοικουντων να συνισφερουν οικονομικα δεδομενης της μεγαλης οικονομικης επιφανειας του κανελοπουλου και των λοιπων και να σεβαστει τις προσπαθειες της τωρινης διοικησης.εν κατακλειδι να κατσουν να τα βρουν!!!!!!!!!ειναι λαικη απαιτηση!!!η αεκ δεν πρεπει να μεινει πισω.η συγκεκριμενη συγκιρια ειναι κομβικης σημασιας!δειξτε οτι ειστε πραγματικοι αεκτζηδες και μεινετε ολοι για το καλο της αεκαρας μας!!!αποδειξτε οτι νοιαζεστε για το καλο της ομαδας και μην διχασετε τον κοσμο!!!

 16. Nikos-Giannitsa21 έγραψε

  Αν μπει ο Μελισσανιδης στην ΠΑΕ σε 2-3 χρονια το πολυ,θα γινουνε μαλλια-κουβαρια…Χαμος θα γινει παλι…

 17. Dimitris Oraiokastro έγραψε

  Eimai to ligotero paneftixis stin idea tis edaxis tu tigri stin AEK.Kalos k kakos o demis einai enas anthropos pu dn tha ta edine ola gia tin AEKara mas ala tha edine polla ala distixos einai poli ligos gia na diikisei mia omada epipedu tis AEK.To mono pu tu katalogizo tosa xronia einai oti anelave tin AEK otan kaneis alos dn ithele na tin parei k vithizotan k kutsa kutsa ekane kati psila k apo vithizomeno karavi tin ekane bakaliko.ela omos pu afto dn einai arketo gia tin AEK me tin istoria pu kuvalaei k ton kosmo pu tin akoluthei k distixos o demis dn borei na adapekselthei stis anages tis AEK kati pu o tigris exei apodiksei oti borei na kanei para ma para poli kala. exei perasei polis kairos apo tote men k dn kserume me ti miala tha bei mesa ala xirotera apo tora dn prokeite na ta kanei.periliptika gnomi mu einai oti o demis thelei k dn borei k ute tha boresei k prepei na kanei akri gia ton mellisanidi pu dn erxete san mesias ala k prostigmin k genikotera einai i kaliteri lisi pu borei na vrei i AEK.oso gia tis metagrafes kalitera na pulithune ola ta palta pu exei arxisei idi to kseskartarisma k me afta ta ligosta lefta na agorastun paixtes.dld dosame mexri tora tozser pu kata ti gnomi mu dn itan mion gia tin AEK ala sin sti fetini poria k oxi mono gia na parume tus tulaxiston metrius majstorovic k rikka…dld ute bakalides dn ta kanun afta.to dosimo tu papastathopulu pistevo tha einai i xiroteri energia tu demi ta teleftea 4 xronia meta to gipediko k proponitiko giati borei AEKaras na min einai o papastatho ala einai ap tus kaliterus paixtes stin Ellada k oxi mono k tha einai vlakia na ton dosume gia alo ena 30xrono i 2 metrius sidaxiuhus. tigri gera

 18. felix έγραψε

  Eιμαι ενας απο τους απογοητευμενους αεκτζηδες που δεν πιστεψαν σε καμια στιγμη οτι η σημερινη διοικηση μπορει να φερει την αεκαρα μας στην θεση που της ανηκει…στην κορυφη.
  Μια διοικηση,χωρις την διαθεση-δυνατοτητα να σπρωξει κεφαλαια για την ομαδα,με εναν προεδρο να μας εχει ταραξει στο ψεμα ποτε με το προπονητικο,ποτε με το γηπεδικο (δεν μιλαω για τον οδδυ αλλα για την ν.φιλαδελφεια και τις περιφημες δηλωσεις του νικολαιδη το 2004 οτι γηπεδο θα γινει εκει που θελει ο κοσμος),με αγορα παιχτων που σε καποιες αλλες εποχες δεν θα περναγαν ουτε εξω απο τους θρακομακεδονες,με ηττοπαθη νοοτροπια που δεν συναδει με αυτο μεγαλης ομαδας οπως η ΑΕΚ (δεν παμε για πρωταθλημα,και ο ηρακλης εχει δικαιωμα να μας κερδιζει μετα απο εξευτελιστικη τεσσαρα,οσοι θελουν πρωταθληματα να κανουν τα παιδια τους ολυμπιακους και παναθηναικους)….συγχωρεστε με αλλα ο νικολαιδης,σκοπιμως πιστευω,προσπαθει να κοντυνει την ΑΕΚ και να την φερει στα μετρα της ανεπαρκειας του.

  Η μοναδικη λυση-σωτηρια για την ΑΕΚ ακουει στο ονομα του Δ.Μελισσανιδη και της ομαδας του.
  Επιφανεις επιχειρηματιες ολοι τους με διαθεση να επενδυσουν μεγαλα κεφαλαια για την ομαδα (οπως τουλαχιστον διαβαζουμε στον Τυπο) και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ την επιθυμια τους να κανουν το γηπεδο εκει που προσκυνησαμε ολοι την ΘΕΑ μας.

  Επειδη το αποκλειω σαν πιθανοτητα ο νικολαιδης να συνεργαστει με τον τιγρη καθως οι διαφορες τους ειναι αβυσσαλεες κυριως σε επιπεδο νοοτροπιας και κοσμοθεωριας για το πως αντιλαμβανονται ο καθενας τους το μεγεθος ΑΕΚ και οχι μονο…κι επειδη ακομα δεν γεννηθηκε αυτος που θα δωσει τα ωραια του δισεκατομμυρια για να τα διαχειριζεται καποιος αλλος….ας πουλησουν λοιπον ο νικολαιδης και οι συν αυτω και ας αφησουν τον δικεφαλο να πεταξει ψηλα στην κορυφη.

  Σε διαφορετικη περιπτωση,εφοσον δεν πουλαει,ας βγει να πει στον κοσμο οτι το ταβανι της ΑΕΚ ειναι μεχρι την 3η θεση και ας ευχηθει να μην δυναμωσει ο παοκ ποτε γιατι εχει και παρακατω.

 19. TASOS ORIGINAL 21 έγραψε

  ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΜΕΛΙΣΑΝΙΔΗ ΗΤΑΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΤΕΛΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΟΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ ΤΡΟΧΑΝΑ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΣΤΗΝ ΑΕΚ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΟΡΟΠΗΣΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΤΕΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΧΑΡΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΙΣΤΕΥΩ .ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟΝ ΝΤΕΜΗ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΑΝΙΔΗ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ Ο ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ MIDIA ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΙΟΥ .ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΗ ΑΣ ΒΓΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ” ΑΓΑΘΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ”ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΕΚ.

 20. dinos21 έγραψε

  ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΕΚΤΣΗΣ ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ). Η ΠΑΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΠΥΡΓΕΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ. ΑΠΛΑ ΟΚΥΡΙΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΜΥΡΙΣΤΗΚΕ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ 25000 ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ. ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΛΙΓΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.

 21. Vaggelis έγραψε

  Εγώ προσωπικά θέλω να δω την ΑΕΚ μεγάλη. Δεν με ενδιαφέρουν ούτε παίκτες, ούτε προπονητές(αν και πιστεύω ότι η επιλογή του Δώνη ήταν από τις καλύτερες) ούτε διοίκηση. Όποιος βάλει λεφτά και δώσει στην ΑΕΚ γήπεδο, παίκτες, προπονητικό κέντρο κτλ κτλ για μένα είναι ευπρόσδεκτος

 22. Μιχάλης έγραψε

  Θα ήταν πολύ ωραίο το να τα βρούν οι κ. Μελισσανίδης και Νικολαιδης σε ένα πολυμετοχικό σχήμα, για να είναι και αληθινό!Πρώτα από όλα δεν υπάρχει καν επιβεβαιωμένο ρεπορτάζ για το ενδιαφέρον του κ. Μελισσανίδη,πόσο μάλλον επιβεβαίωση από τον ίδιο!Η ΑΕΚ απαλαγμένη από τα χρέη των προηγούμενων ετών είναι πλέον “μαγαζί γωνία” και έτσι εμφανίστηκαν τώρα καποίοι που ενδιαφέρονται για αυτήν και που πριν σφύριζαν αδιάφορα!Παρόλα αυτά αν πράγματι αγαπόυν την ΑΕΚ έστω και τώρα μπορούν να βοηθήσουν, αφού οι ανάγκες των καιρών το επιβάλουν!Ας βρουν τρόπο, ίσως παρόμοιο με αυτόν του ΠΑΟ (δεν νομίζω ο κ. Βγενόπουλος που δέχτηκε να μπεί στο μετοχικό σχήμα χωρίς να έχει την πλειοψηφία των μετοχών, να αγαπά τον ΠΑΟ πιο πολύ από ότι ο κ. Μελισσανίδης την ΑΕΚ) και να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ΑΕΚ!Ο λαός της ΑΕΚ και η ίδια η ομάδα δεν αντέχει άλλο διχασμό, γιατί αυτό θα είναι καταστροφικό!Αν δεν εξασφαλίσουν αυτό, καλύτερα να μη κάνουν καμία κίνηση!!!Εν κατακλείδι κατά τη γνώμη μου, το ζητούμενο δεν έιναι αν κάποιος φέρεται ότι θέλει να κάνει την ΑΕΚ πανίσχυρη, αλλά αν είναι σε θέση τόσο η μία πλευρά όσο και η άλλη, να διατηρήσει την ΑΕΚ ΕΝΩΜΕΝΗ, όπως ορίζει άλλωστε και η δεύτερη λέξη των αρχικών της που είναι και η ιστορία της…

 23. Spyros έγραψε

  Βαγγέλη πολλά μπράβο για το ειλικρινές και πολύ ρομαντικό άρθρο σου. Μακάρι να γίνει οπράξη το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Μελισσανίδη, να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να τα βρούνε. Πιστεύω όμως ότι αμφότεροι είναι πολύ εγωιστές για να υπομείνουν ο ένας τα χνώτα του άλλου. Τα πιο όμορφγα πράγματα σπάνια συμβαίνουν δυστυχώς. Καλό καλοκαίρι σε όλους με ευχές να δούμε επιτέλους την ΑΕΚ που ονειρευόμαστε.

 24. Δημητρης έγραψε

  Ειχα δει της προαλλες στην Ωρα μια προτροπη στον Μελισσανιδη, “δωσε 150 εκατομμυρια και παρ’ την”. Αν οντως κατι τετοιο ειπωθηκε απο την διοικηση της ΑΕΚ, ειναι για γελια. Η κανονικη αξια της ΑΕΚ αυτη τη στιγμη, μαζι με ολα τα περιουσιακα της στοιχεια, μετα βιας ανερχεται στα 30-32 εκατομμυρια. Ειναι παραλογο μια διοικηση που ανελαβε για να γλυτωσει την ΑΕΚ απο τον υποβιβασμο λογω χρεων, αρα υποτιθεται ειχε πιο ευγενικους στοχους απο το να βγαλει χρηματα και μαλιστα πολλα, να ζηταει τοσα πολλα. Αλλωστε, δεν ειναι οτι τα χρεη της ΑΕΚ τα πληρωσαν απο την τσεπη τους, ο ελληνικος λαος τα πληρωσε με το περιφημο αρθρο 44.

 25. Ronin έγραψε

  Για να πω την αλήθεια όσο και να αγαπάω αυτή την ομάδα έχει αρχίσει να γίνετε βαρετό και κουραστικό το να αναζητούνται παντού σωτήρες, είδωλα, κάποιοι να θεωρούνται περισσότερο ΑΕΚτζήδες από κάποιους άλλους, κάποιοι να είναι οι ORIGINAL ΑΕΚτζηδες και κάποιοι άλλοι απλές απομιμήσεις. Στο γήπεδο πας γιατί αγαπάς την ομάδα δεν πας και επιφυλασεσαι του δικαιώματος σου να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω αν δεν σου αρέσει αυτό που είδες οπότε δεν καταλαβαίνω και τις απειλές του στυλ “το μάθαμε το παραμύθι και φέτος κομμένα τα διαρκείας”. Σε ότι αφορά την ενδεχόμενη κίνηση Μελισσανίδη είμαι απόλυτα σύμφωνος με οποιαδήποτε κίνηση σκοπό έχει να δυναμώσει την ομάδα και τίποτ’άλλο, οπότε κάτω από αυτό το πρίσμα όλα μοιάζουν να είναι καλά, το αν θα είναι θα το μάθουμε όταν τοποθετηθούν και επίσημα όλοι οι εμπλεκόμενοι. Δεν ξεχνώ ούτε την φανταστική ΑΕΚ επί των ημερών του Μελλισανίδη ούτε όμως και το σε ποιόν την πούλησε, δεν ξεχνώ την δεδομένη οικονομική του επιφάνεια ούτε όμως και την δήλωση του ότι όποιος ασχοληθεί με την ΑΕΚ είναι η τρελός η λαμόγιο, όπως και για τον Ντέμη δεν ξεχνώ ούτε τις αγνές και καλές του προθέσεις ούτε όμως και το ότι δεν κατάφερα να προχωρήσει το γηπεδικό και το προπονητικό, δεν ξεχνώ ότι ασχολήθηκε με την ΑΕΚ όταν κανείς δεν τολμούσε και κανείς δεν ήθελε ούτε όμως και το ότι επί των ημερών του δεν έχει η ομάδα καταφέρει να παίξει αξιόλογο ποδόσφαιρο. Ας μην βιαζόμαστε λοιπόν να ανακαλύπτουμε σωτήρες και είδωλα για να τα αποκαθηλώσουμε μετά από λίγο. Η ΑΕΚ δεν ανήκει σε κανέναν ούτε καν στους φιλάθλους της που σπεύδουν να την λατρέψουν, να την γιουχάρουν, να απειλήσουν, να την εγκαταλείψουν, να κάνουν πάνω κάτω και λίγο έως πολύ όλα όσα έκαναν οι τελευταίοι πρόεδροι της του οποίους κατηγορούν για όλα τα παραπάνω. ΑΕΚ ή είσαι ή ΔΕΝ είσαι, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς “μπορεί”, χωρίς “ίσως” και χωρίς ημερομηνία λήξεως….

 26. Polemarxos21 έγραψε

  Η πιο κατάλληλη ώρα είναι τώρα.Να μπει ο αίλουρος με Ρέστηδες και σία και η ΑΕΚ να προχωρήσει.Θα διαφωνήσω με όσους υποστηρίζουν ότι ο Ντέμης άφησε έργο.Μετά απο 4 χρόνια μηδέν κορμός μηδέν ομάδα κανένας τίτλος.Οι μεταγραφές γίνονται με καιροσκοπική λογική να τη βολέψουμε προσωρινά με αυτόν τον δανεικό και αν περισσέψουν χρήματα θα τον αγοράσουμε αλλά μάλλον θα πάρουμε του χρόνου άλλο δανεικό ή άμα αφήσει κανέναν ελεύθερο παίκτη ο οσφπ.Ακόμη και για την αποπληρωμή των διακανονισμένων χρεών δεν είμαι βέβαιος.Οπότε πρέπει και κείνος να είναι χαρούμενος που βρίσκεται μια
  winner ομάδα επιχειρηματιών να τρέξουν την ομάδα και να τη βγάλουν απο τη μιζέρια που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.Καλησπέρα.

 27. Κώστας-Ηγουμενίτσα έγραψε

  Όλα σωστά στο άρθρο του Βαγγέλη και μας βρίσκει όλους,μα όλους,σύμφωνους.ΟΜΩΣ ας κάνουμε λίγο υπομονή για να δούμε τι ισχύει και τι όχι γιατί δεν αποκλείεται όλα αυτά να είναι στημένα.Σε κάθε περίπτωση πάντος αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ είναι η αγάπη μας για την ομάδα και η οποία πρέπει να είναι υπεράνω προσώπων.Μια ιστορική διώρθωση που θεωρώ αναγκαία:Όταν ο Μελισσανίδης πούλησε στον Τροχανά είχε προβλήματα πολλά.Θυμηθήτε την σχέση του με τον Καρρά και ακόμη την περίοδο που πέρασε στην φυλακή αργότερα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου.Δεν λέω κάτι εναντίον του Τίγρη απλά θυμίζω τα γεγονότα.Ευχαριστώ για το βήμα.

 28. ILIASR21 έγραψε

  pou itan o melisanidis otan i aek mas vouliaze?
  gia valte ligo to mialoudaki sas na doulepsei.
  miristke pali marouli
  AEKARA gia panta!!

 29. 2cvman έγραψε

  Το άρθρο - πάνω απ’ όλα - υπήρξε ωραία αφορμή για συζήτηση.
  Πόσοι άραγε πιστεύουν πως το μόνο κριτήριο επιλογής των διοικούντων/ιδιοκτητών είναι η οικονομική τους δυνατότητα; Κατά την άποψή μου βασικότερο ζήτημα είναι η ανίχνευση των προθέσεων αυτών των ανθρώπων: γιατί θέλουν να ασχοληθούν με την ΑΕΚ;
  Το ότι είναι ΑΕΚτζήδες (εάν είναι) φαντάζει μάλλον αφελές επιχείρημα. Το ότι πιστεύουν πως θα βγάλουν λεφτά από την ΑΕΚ σε αυτό το θολό τοπίο του εγχώριου πρωταθλήματος δεν είναι αρκετά ισχυρό επιχείρημα.
  Οι λόγοι είναι απλοί: από τη μία θέλουν να ξεπλύνουν χρήματα στην κολυμπήθρα της superleague και από την άλλη θέλουν να κάνουν το κομμάτι τους (το ίδιο γίνεται και στον ΠΑΟ, καθώς ο Βγενόπουλος το ανακάλυψε λίγο νωρίτερα).

  Ο Νικολαϊδης έφυγε από την Ισπανία (όπου είχε άλλα 2-3 χρονάκια άνετα) για να έρθει να αναλάβει στην πιο υποβαθμισμένη περίοδο της ομάδας και πραγματοποιεί το μόνο που θα μπορούσε κανείς να υποσχεθεί στη θέση του: προσπαθεί! Λάθη έκανε και κανείς δεν του χαρίστηκε. Με το ελάχιστο budget κάθε χρόνο η ΑΕΚ χτυπά το πρωτάθλημα, το οποίο αποτελεί απόδειξη (ΚΑΙ) των εύστοχων χειρισμών της διοίκησης.

  Λεφτά θέλουμε, αλλά όχι από τον οποιοδήποτε και όχι με το οποιοδήποτε αντάλλαγμα. Τυχοδιώκτες δεν χρειάζομαι στον ομάδα μου: δεν θέλω να είμαι ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ, μου φτάνει που είμαι ΑΕΚ…

 30. Pavlos έγραψε

  Ένα είναι το θέμα:Θέλουμε μια ΑΕΚ ισχυρή που να παίζει ομορφο ποδόσφαιρο και να τραβάει όλους τους φιλάθλους να την παρακολουθήσουν;;;Δεν ξέρω για σας, αλλά ξέρω ότι ο Νικολαϊδης και ο Μελισσανίδης ως γνήσιοι ΑΕΚτζήδες αυτό θέλουν. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να βάλουν τους εγωισμούς κάτω και να τα βρουν. Γιατί μόνο τότε η ΑΕΚ θα είναι σε θέση να χτυπήσει τους άλλους 2,να παίξει μπαλάρα και να κάνει τα όνειρα των οπαδών της πραγματικότητα. Πάντως αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα μπορέσει κάποιος από τους 2 να αντέξει το γεγονός να μην είναι αυτός που ρυθμίζει τις αποφάσεις και έχει την κατάσταση της ομάδας στα χέρια του. Αν ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο τότε η ΑΕΚ μπαίνει σε μια νέα εποχή πολύ ελπιδοφόρα. Ο κόσμος φυσικά θα είναι αρωγός σε κάθε τέτοια προσπάθεια που είναι προς το καλό της ομάδας και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δείξει την συμπαράστασή του στην ομάδα με την παρουσία του στο γήπεδο. Ενα έχω να πω σε κάθε περίπτωση:::Ντέμη-Τίγρη ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΕΚ!!!!!!!!!

 31. Tasos έγραψε

  Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, διαπιστώνω ότι υπάρχουν 2 πτυχές στην ιστορία. Σίγουρα ο Ντέμης υποσχέθηκε πολλά, έκανε κάποια (σχετικά λίγα), και κάποια δε τα έκανε καθόλου. Ένας manager ποτέ δε βάζει στόχους πάνω από τις δυνάμεις του. Άρα ο Ντέμης εδώ είναι λάθος. Εν ολίγοις μας φούσκωσε τα μυαλά. Όμως πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι ήταν ο μόνος που ανέλαβε την ΑΕΚ όταν η ομάδα ήταν στο πάτο. Όλοι οι άλλοι την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια. Γι’ αυτό και μόνο του αναγνωρίζω το προεδριλίκι.
  Από την άλλη πλευρά ο Μελισανίδης έχει χρήμα, αλλά τότε που ήμασταν ζόρικα δεν είχε πρόθεση να ακολουθήσει. Μετά τη μεγάλη εποχή που άφησε σα πρόεδρος της ΑΕΚ, τη πούλησε στο Τροχανά, άφησε οικονομικές μαύρες τρύπες, καταδικάστηκε για λαθρεμπορία κτλ. Προσωπικά δε θέλω ένα τέτοιο πρόεδρο με τόσο σκοτεινό background. Θα μου πείτε η ομάδα του Ντέμη δε τρωει; Σας απαντώ ότι τρωει λιγότερο από τους υπόλοιπους.
  Γι’ αυτό κανένας από τους Ντέμη και Μελισανίδη δε πρέπει να βάλει τον εγωισμό πάνω από όλα. Προτείνω ο Μελισανίδης να βάζει λεφτά και ο Ντέμης να τα διαχειρίζεται. Άλλωστε το ίδιο έκανε και ο Βγενόπουλος στο Παναθηναϊκό. Έτσι η ΑΕΚ θα γίνει δυνατή αλλά θα παραμείνει καθαρή. Τώρα που ξεβρομίσαμε γιατί να ξανακυλήσουμε στο βούρκο;

 32. Allofron έγραψε

  Poly eystoxo arthro kai poly kala gramena kai me epixeirimata ta sxolia olon. Xairomai na symmetexo se ena forum pou yparxei politismeni atmosfairai kai akoygontai sostes apopseis. Tha katatheso loipon kai tis dikes mou epigramatika gia na min kouraso.
  1. O melisan einai anthropos me terastia oikonomiki epifaneia kai tetoioi pou na einai kai aektzides den yparxoyn polloi stin Ellada.
  2. exei skopo omos na xeiristei mia ygii PAE kai na min mas petaxei kai pali ston vourko ystera apo 3-4xronia?
  3. o demis den prepei na fygei pote apo tin AEK. Einai athlos auto poy katafere os simera
  4. to idaniko sxima einai na metexei o tigris alla na dioikei o demis.
  5. den thelo stin omada prostasia kai diaititikes eunoies, thelo mono na do kali bala kai spoudaies paiktes
  6. prepei emeis oi opadoi kai i Original na feroume toys dyo konta kai na min tiroume apathi stasi.7
  7. den prepei na epitethoume stin omada den allaxei i katastasi, simasia exei na stirizoume panta tin AEK anexartita apo prosopa

 33. Jackie boy έγραψε

  Θα ήθελα να πω ότι μέσα από αυτό το άρθρο και τη δυνατότητα που μας δίνει να συμμετέχουμε, φαίνεται ξεκάθαρα πόσο μπορούμε να συσπειρωθούμε γύρω από την ομάδα όταν είμαστε μονιασμένοι και έχουμε όραμα. Η ΑΕΚ που εγώ ονειρεύομαι και έμαθα να αγαπώ είναι πάνω από κάθε Ντέμη, κάθε Τίγρη και κάθε Ορίτζιναλ. Βέβαια εμείς δεν είμαστε στιγνοί επιχειρηματίες για αυτό και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλα παρά να ελπίζουμε ότι το καλό της ομάδας θα υπερισχύσει των προσωπικών εγωισμών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Είναι ευχή όλων μας να επιστρέψει ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ αλλά και να μην φύγει από αυτήν ο Ντέμης που μας έδωσε και πάλι όραμα, υπόσταση και ελπίδα. Δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε αυτό.

 34. Dimitris Oraiokastro έγραψε

  taso dn iparxei periptosi o mellisanidis k sia na dosun ta lefta tus gia na ta diaxirizete k na troei meros tis epitixias opos eipes o demis k oi bakalides.Theoro oti o demis irthe i ora na kanei stin akri k na analavei kapio alo posto stin AEK k i paron epixirimatiki omada as minun k as diaxirizonte k aftoi to meridio pu tus anikei me ta lefta pu dinun k as iparxei adagonismos metaxi tus na xosun parapano.

 35. tigritheeparetinkae έγραψε

  poso m’aresei ayto to “den mpainei stin aek gia ta lefta” o gatoulis…ti romantiko pou akougetai…..

  gia thimiste mou giati ksexniemai ligo….

  afou einai TOSO aektzis k TOSO leftas…pou sto kerato itan prin 4 xronia???k pou sto diatano einai TWRA pou to mpasket paei gia ptwxeysi…??o LEFTAS gatoulis..to kamari tis wall street..!!i’ mipws fovatai ekei na ta valei me giannakopoulaious k aggelopoulous…ase to allo…..vre sto mpasket den exei masa….?re les….???k exei mia peina o tigrakos…de sizitietai!!oso gia ta xrei…3?5?10?fovatai to megethos o gatoulis twn yperogkwn xrewn mallon….o aektzis…..gia ta polla dis pou krataei sta xeria tou kserete ti einai ti simeron imera 10 myria euro…….?

  loipon empistosini gia tin pae o aektzis stin pleiopsifia tou tha exei MONO..an panw apto kefali tou einai o ntemis…se KAMIA alli periptwsi…makria alliws i aek apta vrwmoxera tou!

  yg. poso stoixima pame…oti an mpei…tha ksexasei mesa se xrono dt tin..filadelfia…o romantikos gatoulis……?

  ;)..perastika mas

 36. felix έγραψε

  Διαβαζωντας τα σχολια των ομοιδεατων μου θα ηθελα να καταθεσω ορισμενες αποψεις και γεγονοτα.

  Καποιους ενοχλει το “σκοτεινο” background του Μελισσανιδη οπως ειπωθηκε παραπανω….επισης αναφερθηκε οτι ο τιγρης εχει καταδικαστικες αποφασεις στην πλατη του.Μεγαλυτερο ψεμα δεν υπαρχει απο αυτο.
  Ο Μελισσανιδης οντως απασχολησε την δικαιοσυνη για λαθρεμπορια καυσιμων,εγινε η δικη και αθωωθηκε πανηγυρικα.
  Καλο θα ειναι να ασχολουμαστε με πραγματικα γεγονοτα και οχι να κανουμε εμεις οι ιδιοι τους εισαγγελεις.

  Συνεχιζω….

  Αφησε ο Μελ,οπως ειπωθηκε παραπανω,οικονομικες μαυρες τρυπες,οταν ηταν προεδρος στην ΑΕΚ.
  Μα οταν πουλησε στον τροχανα η συμφωνια προεβλεπε να αναλαβει ο αγοραστης τα χρεη αλλιως δεν θα προχωρουσε η πωληση.Αναλογο παραδειγμα μπορω να χρησιμοποιησω και για τη νυν διοικηση.Συμφωνα με τον ισολογισμο 06-07 τα διακανονισμενα χρεη ανερχονται στα 18εκ ευρω και αφορουν το ομολογειακο δανειο,το υπολοιπο απο την ρυθμιση του 44,νεα χρεη που δημιουργησε η νυν διοικηση την περιοδο 04-07 και μπηκαν στη νεα ρυθμιση ορφανου που προοριζοταν για τον παοκ,καθως και το τσουχτερο προστιμο για την μη αποδοση του φπα της προπερσινης περιοδου.
  Οποτε,εαν και εφοσον πουλησει η νυν διοικηση,το σιγουρο ειναι οτι ο αγοραστης εκτος απο το “μαγαζι” θα αγορασει και τα χρεη.

  Ενα αλλο επιχειρημα που δεν μπορω να καταλαβω ειναι η κατηγορια οτι ο Μελισσανιδης πουλησε στον τροχανα οπου αποδειχτηκε η αρχη του κακου.
  Με αυτη την λογικη θα επρεπε να κατηγορησουμε τον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ,τον ΛΟΥΚΑ ΜΠΑΡΛΟ οτι εδωσε την ΑΕΚ στον Ζαφειροπουλο και βιωσαμε 10 πετρινα χρονια ατιτλα,μιζερα και παρηκμασμενα.
  Νομιζω οτι το συγκεκριμενο επιχειρημα με τον Μελ και τον τροχανα δεν μπορει να σταθει.

  Κλεινοντας θελω να πω το εξης.
  Κυριε Νικολαιδη,4 χρονια ηταν ενα αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα για να αποδειξετε αν αξιζετε εσεις και οι φιλοι σας να διοικειτε αυτο το τεραστιο καραβι που λεγεται ΑΕΚ.
  Το ξερετε κι εσεις οι ιδιοι οτι δεν μπορειτε…δεν εχετε ουτε τα μεσα αλλα ουτε την νοοτροπια για να ξαναφερετε την ΑΕΚΑΡΑ μας στον θρονο της.Πουληστε,τωρα που ειναι η καταλληλη ευκαιρια για σας και ο κοσμος θα σας θυμαται σαν την διοικηση που νοικοκυρεψε την ΑΕΚ.
  Αν δεν πουλησετε,θεωρω οτι η ΑΕΚ απο πρωταγωνιστρια θα γινει μονιμος κομπαρσος σε στυλ παοκ με ο,τι αυτο συνεπαγεται για εσας τους ιδιους και την υστεροφημια σας.

 37. tigritheeparetinkae έγραψε

  kati akoma…

  as eimaste ligo pio poniroi gia tis kiniseis tis omadas(px metagrafes….egkatastaseis…..)….ta diarkeias den exoun anakoinwthei akomi….k oi alloi 2 den exoun kanei akoma tis vasikes tous kiniseis….loipon ligi ypomoni de vlaptei…k tha katalavoume OLOI k posa lefta tha dwthoun fetos..k pou tha pane ta lefta oswn fygoun…..

  ante..giati kourazei to thema kapoia stigmi..ntaks thelete merikoi na perasete to noima…..to “de mporoun”….alla kante ligo ypomoni k mi zalizete tsampa k to diko mas kefalaki…de sas ftaiei se tpt!

 38. armin έγραψε

  kali i prooptiki na sinenoithoun kai nata vroun .apo ki kai pera i aek den einai tsifliki kanenos oute
  tou demi oute tou tigri analiotaki oute dikia sou kakomiri pou apilis oti den tha paris diarkias.
  gia ta diarkias sas leo oti iparhoun atoma pou vriskonte makria apo tin ellada kai agorazoun
  kai as min gnorizoun pou vriskete to oaka .oi aekzides pratoun kata sunidisi.

 39. Polemarxos21 έγραψε

  @sport24,tigritheparetinkae

  Τα σχόλια κινήθηκαν σε ένα καλό επίπεδο,δε χρειάζεται να μιλάμε για καρκίνους και τέτοια πράγματα.Όποιος έχει επιχειρήματα να τα διατυπώσει και να αφήσει τους αναγνώστες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

  Εμμένω στην άποψη που διατύπωσα νωρίτερα,Μελισσανίδης και σια ιδιοκτήτες της ΠΑΕ.Δεν υπάρχει αυτό που λένε κάποιοι να βάλει λεφτα ο Μελ και να τα διαχειρίζεται ο Ντέμης.

 40. Dimitris Oraiokastro έγραψε

  re tigritheeparetinkae dld simfoneis me tis metagrafikes kiniseis tu demi? to na thelei dld na dosei papastathopulo? oi omades dn ftiaxnonte pulontas vasikus me metria lefta k agorazontas metrius paixtes me akoma pio metria lefta.gia mena tha einai mega lathos ama figei o sokratis fetos k genikotera.

 41. tigritheeparetinkae έγραψε

  kati den ypologizoume emeis edw….ton swkrati file ton rwtas an thelei na katsei sti mpanania na paiksei mpala?ton rwtas an protimaei na paizei sti superklika i’ sti premier league apta 20 tou?k kerdismenos tha vgei KAI o papastatho..KAI i aek..k opoioi lene oti tha pwlithei me 3 ekatomyria..einai aplws POLY megaloi pseytes..k prospathoun aplws na dimiourgisoun klima gyrw aptin pithani tou pwlisi!o swkratis..me ligotero apo 5 myria..DEN pwleitai…k edw eimaste!kai gi’ayton akrivws to logo..i aek tha vgei k ayti APOLITWS kerdismeni apto thema…

  i kouventa ayti prepei na ginei omws OTAN pwlithei o swkratis..k OTAN erthei o antikatastatis tou……….

 42. Κωνσταντίνος έγραψε

  Καλησπέρα σε όλους! Θα ξεκινήσω τονίζοντας οτι αν για κάποιο λόγο φύγει ο Παπασταθόπουλος από την ΑΕΚ πραγματικά θα μιλάμε για επιχειρηματικό έγκλημα! Η αξία του Παπασταθόπουλου μέχρι τα 22 του θα έχει διπλασιαστεί και αυτό που θα κάνουμε όλοι είναι να τον βλέπουμε να παιζει σε ομάδαρες και να λέμε οτι αυτός έπαιξε και για ένα φεγγάρι και στην Α.Ε.Κ και θα ονειρευόμαστε να γυρίσει στα 35 του για να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που τον χάρισε για 3-4 εκκατομυρια. όσο για τον Μελισσανίδη, καλα θα κάνει να βιαστεί αν πραγματικά θέλει να ασχοληθεί ξανά με την Α.Ε.Κ γιατί έτσι όπως πάνε τα πράματα θα την χάσουμε γρήγορα την μπάλα!

 43. bibibtbobot έγραψε

  osoi aektzhdes theloun ton tigrh gia na isxyropoihthei h omada sto paraskhnio mporoune kallista na ginoune olumpiakoi k na parakolouthoune ton osfp sto karaiskaki na kerdizei me penalty kokkines off side h an den kerdizei na to pairnei sta dikasthria!pou htane o tigrhs otan h omada vouliaze pros d ethnikh??mhpws twra myristhke prowra to ghpedo?k ti shmainei ghpedo?poly marouli…as anakoinwsei poso o demhs gia ayxhsh metoxikou kefalaioy opws ekane o tzigger na doume an tha anoixtei o tigrhs…ti paei na pei na ta vroune?anwnymh etaireia einai!

 44. SuperLeague_του_ΠΟΚ_Τσιφλικ έγραψε

  «Πολυμετοχικότητα». Η μαγική λέξη που βρίσκεται αυτήν την εποχή στα στόματα των φίλων της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Το «αντόδοτο» που θα φέρει τις δύο ομάδες καβάλα στον Ολυμπιακό. Και δώστου οι μεγαλοεπιχειρηματίες να πληρώνουνε παπαγαλάκια για να μιλάνε για ποσά της τάξης των 120-150 εκ. ευρώ που θα βάλουν «από την τσέπη τους», για τις αγαθές προθέσεις αυτών των πανίσχυρων οικονομικά ανδρών, για τα αδιάσειστα πιστοποιητικά της ΑΕΚοφροσύνης τους κλπ.
  Είναι πραγματικά θλιβερό να εναποθέτει η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων της ΑΕΚ και του ΠΑΟ τις ελπίδες του σε πρόσωπα και οικογένειες που αποτελούν την αφρόκρεμα μιας κοινωνικής τάξης (μεγαλολεφτάδες, πλουτοκράτες όπως θέλετε πέστε τους..) που έχει θεό της το ΚΕΡΔΟΣ με κάθε μέσο και που έχει κάνει επιστήμη την κομπίνα, την μίζα, την εξαγορά συνειδήσεων, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, την διαπλοκή με πολιτικούς και ΜΜΕ, την αποβλάκωση των οπαδών και είναι υπεύθυνη για το χάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου.
  Είναι τραγικό να ελπίζουν σε αυτούς που πίνουν το αίμα όλων μας κερδοσκοπώντας με την βενζίνη και το πετρέλαιο.
  Να ελπίζουν σε όλους αυτούς τους τοκογλύφους που με τις τράπεζες τους μας γδέρνουν γιατί είχαμε την ανάγκη να πάρουμε ένα αμάξι, ένα στεγαστικό.
  Να εμπιστεύονται τα λόγια αυτών που έχουν στόλους με σαπιοκάραβα που για χάρη των κερδών τους δεν τα αντικαθιστούν και κάθε τόσο πνίγουν επιβάτες και πληρώματα.
  Να περιμένουν την πρόοδο από αυτούς που τζογάραν στις πλάτες μας τον ΟΤΕ και ότι άλλο ήταν περιουσία που φτιάξαν οι πατεράδες μας με τους φόρους που πληρώνουν.
  Για να εναποθέσεις τις ελπίδες σου στους εφοπ-ΛΗΣΤΕΣ και καπιτα-ΛΗΣΤΕΣ πρέπει ή να είσαι εντελώς συμβιβασμένος, ή απληροφόρητος-παραπληροφορημένος.
  Οι εφοπ-ΛΗΣΤΕΣ και καπιτα-ΛΗΣΤΕΣ αγοράζουν ή ιδρύουν τηλεοπτικά κανάλια και άλλα ΜΜΕ, αγοράζουν ομάδες ποδοσφαιρικές κλπ, όχι γιατί πιστεύουν στην καλή ενημέρωση ή επειδή αγαπούν το άθλημα, αλλά επειδή ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ώστε να έχουν μεγαλύτερη κοινωνική και πολιτική επιρροή και να κάνουν πιο καλές μπίζνες.
  Είναι δα τόσο δύσκολο να ανακαλύψει κανείς αυτό το τόσο οφθαλμοφανές πράγμα ??
  Οι μεγαλοεπιχειρηματίες αυτοί που αξιοποιούν τον χρόνιο πόθο των ειλικρινών και ανιδιοτελών οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟ για να μπουκάρουν και αυτοί στο προσπαθώντας να θολώσει τα νερά και να βουλώσει τα στόματα των φιλάθλων του ΠΑΟ που αντιδρούν, παίρνοντας ταυτόχρονα από τους νέους συνιδιοκτήτες οικονομικά και άλλα ανταλλάγματα που αφορούν στην μοιρασιά της “αγοράς”.
  Με την παραπέρα εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου, ο οικονομικός ανταγωνισμός μεταξύ των μεγαλοεπενδυτών στο ελληνικό ποδόσφαιρο του χρόνου θα είναι ανελέητος και δίχως όρια, ακόμη πιο σκληρός με τις βρωμιές θα ξεχειλίζουν.
  Διέξοδος? Ναι υπάρχει! Ο ΑΡΗΣ διοικείται από τον εκλεγμένο πρόεδρο που δεν είναι μεγαλομέτοχος και στηρίζεται και να χρηματοδοτείται από τους φιλάθλους του. Αν δούμε την πορεία της ΑΕΚ του ΑΡΗ και του ΠΑΟ στην Ευρώπη πέρυσι, μην μου πείτε ότι ο «φτωχός» ΑΡΗΣ με το πολύ μικρότερο μπάτζετ υπολείπονταν στις εμφανίσεις του αισθητά από αυτές της ΑΕΚ και του ΠΑΟ. Χρόνο με τον χρόνο ισχυροποιείται. Και σε 5 χρόνια θα έχει το νέο του γήπεδο. ΧΩΡΙΣ νταβατζή και θεόσταλτο σωτήρα!

  Να κάνει και η ΑΕΚ το ίδιο, για το καλό του ποδοσφαίρου που τόσο αγαπάμε..
  http://aristhessalonikis.wordpress.com/

 45. Loukas έγραψε

  Vageli einai poly sosta osa episimaineis kai makari na eisakoustoyn kai apo toys armodious. Eimai megalos fan sou kai mou aresei na diavazo sport24 giati to reportaz tis AEK einai pantote egyro kai fainetai oti den pairneis kateuthinsi opos polloi alloi. Den etoimazo tin agiografia soy, aplos grafo auta poy diakrino. Exo kourastei me olous ekeinous pou fovountai na askisoun kritiki ston Demi gia na mi xasoyn tis eidiseis poy pairnoun etoimes apo tin PAE kai xairomai poy yparxoyn kai kapoioi pou den fovountai na poun alitheies. Esy, o Ketsetzogloy, o Braoudakis kai o Koutsogianelis eiste oi monadikoi poy xexorizo gia ti diathesi toys na askisoun kritiki gia ta kakos keimena. Oi ypoloipoi myrikazoyn tin tsixlofouska poy toys taizei i AEK.

  kai kati allo… re paidia pou ta oneireutikate ta 600.000 gia ton Saha, enan psomolysa Argentino pirame pali pou itan sta azitita kai o opoios opos diavazo sto Sport24 300 xiliarika tha pairnei to xrono kai polla tou einai… Tha sas thymiso pos perysi i gnosti parea ton reporter-aulokolakon paroysiazei ton Moretto kalytero toy Dasaef! Kai pirame to megalytero PALTO poy forese pote gantia kai stoli tis AEK. Mia apo ta idia moy vromaei autos o apisteutos Argentinos

 46. αεκ1957 έγραψε

  ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΕΦΤΑΔΕΣ ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ Δ΄ΕΘΝΙΚΗ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ???

 47. SuperLeague_του_ΠΟΚ_Τσιφλικ έγραψε

  Συγνώμη για το μπουρδούκλωμα στο τέλος..

 48. Rosberg έγραψε

  Κακα τα ψεμματα ο Ντεμης με τον Τιγρη δεν υπαρχει περιπτωση να συνεργαστουν,η ο ενας ειναι ο αλλος. Οποτε το να τα βρουνε μαλλον ειναι ενα ονειρο απατηλο…

  Παραθετω την εξης παραγραφο απο ενα αλλο site,

  “ΟΧΙ λέει ο Ντέμης

  Την πρόταση των Μελισσανίδη-Ρέστη τη γνωρίζει ήδη ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος ως γνωστόν βρίσκεται σε μεγάλη κόντρα με τον Τίγρη . Ο Ντέμης λέει ΟΧΙ στην πρόταση αυτή, περιμένει όμως να δει πώς θα αντιδράσουν οι μέτοχοι της ΑΕΚ, οι συνεταίροι του, κατά πόσον δηλαδή είναι και αυτοί έτοιμοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη εάν συμφωνήσουν στο ΟΧΙ . Διότι ο Ντέμης γνωρίζει καλά πως εάν το ΟΧΙ σε Μελισσανίδη - Ρέστη δεν ακολουθηθεί από μεγάλη αύξηση κεφαλαίου, μεγάλο μπάτζετ και μεταγραφές, θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα τόσο με το σύνολο των φιλάθλων της ΑΕΚ όσο και με τους οργανωμένους οπαδούς, οι οποίοι ήδη συντάσσονται κατά τις πληροφορίες υπέρ του σχήματος Μελισσανίδη - Ρέστη.”

  Aρα ο Ντεμης και η παρεα του εφοσον απαντησουν αρνητικα σε μια ενδεχομενη προταση απο πλευρας Μελ θα πρεπει να δικαιολογησουν την αρνηση τους με μια γεναια αυξηση μετοχικου κεφαλαιου,ποιοτικες μεταγραφες,γηπεδο,προπονητικο αμεσα για να πεισουν τον κοσμο οτι μπορουν να ανταπεξελθουν στο νεο σκηνικο που δημιουργειται στο ελληνικο ποδοσφαιρο μετα την δυναμωση ΠΑΟ κ ΟΣΦΠ.

 49. pavlos έγραψε

  καποτε ηταν, όποιος ασχοληθεί με την ΑΕΚ είναι η τρελός η λαμόγιο,
  τωρα τι ειναι? επιχειρηματιας?
  καποτε πουλωντας το αεκακι καποιοι κονομισαν κατι δις,
  πριν ειχαν σχολη οδηγων
  μετα εκαψαν τα γραφεια τους, για την εφορια,
  τωρα ειναι τιμιοι και επιτυχημενοι επιχειρηματιες και σωτηρες
  καποτε δεν ειχαν αναλαβη και την ερασυτεχνικη?
  καποτε δεν δανεισαν την αεκ με λεφτα για τον οκα και μετα τα ζηταγαν
  ακομα και με τιμωρια της αεκ, στην αρχη ειπαν με λεφτα του τιγρη η προκαταβολη της μεταγραφης
  και πολλα αλλα ,αλλα οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω μυριστηκε παλι μαρουλι

 50. Nikos-Giannitsa21 έγραψε

  Τι ειναι για τον Μελισσανιδη να δινει…300.000-500.000 ευρω στην ερασιτεχνικη τον χρονο αφου ειναι τοσο μεγαλος ΑΕκτζης και δε νομιζω οτι θα του λειψουν αυτα τα λεφτα και να κανει τις ομαδες πρωταθλητριες…
  Το Μπασκετ βουλιαζει…Που ειναι?ΑΕΚ ειναι και αυτο…

 51. GIORGOS έγραψε

  EE TI LETE RE PAIDIA.. OTAN EIXAME PROVLIMA ME TA XREI KAI TO ARTHRO 44 POU ITAN O KIRIOS MELISANIDIS? OTAN IRTHE O NTEMIS KAI EVALE TO KEFALI TOU KANENAS DEN ITAN STO PLEVRO TOU. OUTE O KIRIOS MELISANIDIS O MEGAS AEKTZIS. ALLA TWRA POU IMASTE YGIEIS THELEI NA EMPLAKEI. OTAN EPREPE NA EMPLAKEI NA MAS GLITWSEI APO TA XREI MAS GIRISE TIN PLATI

 52. felix έγραψε

  Oσον αφορα τον παπασταθοπουλο,πώς θελουν μερικοι να μην τον πουλησει ο ντεμης οταν στα ταμεια της παε δεν υπαρχει σαλιο;Eδω,ξεπουλησε με 2.2εκ ευρω τον φιλο του τον κατσουρανη,στον παπασταθοπουλο θα κολλησει;
  To αλλο παλι,οτι ο παπασταθοπουλος δεν θελει να αγωνιζεται στην σουπερ κλικα….απο που προκυπτει;
  Λετε να μαγευτηκε απο τις σειρηνες που τον καλουν να αγωνιστει στο ποδοσφαιρικο μεγαθηριο που λεγεται Γουιγκαν οταν ο ιδιος ο μικρος σε επισημες δηλωσεις του εχει πει οτι θεωρει τον εαυτο του ηλικιακα πολυ μικρο και δεν βιαζεται καθολου;
  Και επισης,πώς γινεται ο ντεμης να κοστολογει τον πιτσιρικα με 5εκ ευρω και να τον αμοιβει ετησιως με 80.000ευρω συμβολαιο;Γιατι δεν του κανει αναπροσαρμογη συμβολαιου αναλογο της αξιας του;

  Οσο για τον Τιγρη…..
  Ναι σωστα,ο Μελ μυριστηκε πολυ μαρουλι στο θεμα του νεου γηπεδου γι’αυτο θελει να παρει την ΑΕΚ,ενω μεχρι τωρα ζουσε μεσα στην φτωχια την καταραμενη.
  Ενω οι σημερινοι ειναι ολοι τους αγνα και τιμια παιδια με καλους σκοπους που δεν τους ενδιαφερουν τα “μαρουλια” του νεου γηπεδου.Ειδικα οταν εχουν πει ενα σωρο ψεματα για την ν.φιλαδελφεια και θελουν να φτιαξουν το νεο γηπεδο πανω στα σκουπιδια με εμπορικους χωρους πολλαπλασιους απο αυτους που μπορουν να γινουν στην ν.φ.

  Παντως αν ειναι μαγκας ο νικολαιδης ας ανακοινωσει αυξηση μετοχικου κεφαλαιου ΑΝΑΛΟΓΗ αυτης του τζιγγερ να τον δω πού θα βρει μερικα “ζεστα” εκ ευρω για να διατηρησει το σημερινο 9% που κατεχει.Γιατι η ομαδα μελισσανιδη το μονο που δεν την απασχολει ειναι η τεραστια ρευστοτητα που διαθετει αυτη την στιγμη.

  Τολμηστε λοιπον κυριε Νικολαιδη.
  Ιδου η ροδος,ιδου και το πηδημα.
  Αφου,ετσι κι αλλιως λετε οτι αγαπατε την ΑΕΚ!